Om initiativet

Var med och visa uppskattning för omsorgspersonalen inom äldrevården!


Swish #0708286202 

Deltag som företag - tag kontakt!


Vi har tänkt om - nu kör vi Tårta till äldreomsorgen istället!  

Många intiativ har tagits i Sverige för att bjuda personal inom sjuk- och äldrevården på lunch i denna speciella tid. Under vissa omständigheter kan detta innebära förmånsbeskattning för mottagaren. Detta skrivs det en del om i media. Vi vill undvika oklarheter. På fika är det ingen förmånsbeskattning!


Vi vill inte att någon skall känna obehag och osäkerhet och för att undvika detta bjuder vi alla på tårta istället.Varför?

Vår äldreomsorgspersonal har det mycket utmanande nu. De möter våra äldre och personer med särskilda behov i sina hem eller på boende och är i frontlinjen i mötena med Corona och covid-19.


Det råder fortfarande mycket osäkerhet kring Corona och covid-19 och omsorgspersonalen skall hantera både sin, sina familjers och de äldres oro. De har en tuff arbetssituation idag och kommer att ha det länge. Ni har säkert följt med i media den senaste tiden, som har belyst deras situation.


Att visa att du och jag bryr oss och ger stöd ger många inspiration och det ger i sin tur säkert även en än bättre vård för våra äldre och personer med särskilda behov. Det är stressigt och oroligt för många nu och du vet själv hur du reagerar om du får lite extra uppmärksamhet :-)


Hur?

Vi vill ge dig en möjliget till att uppmärksamma personalen och ge dem extra inspiration i sitt arbete. Vi gör detta genom att bjuda personal på tårtor, som i köper från lokala bagerier.


Detta sker kontrollerat och i samarbete med verksamhetscheferna på boendena och inom hemtjänsten. Vi kan inte göra allt för alla - men vi kan - med din hjälp - glädja och inspirera många. Vi tar kontakt med verksamheterna och koordinerar. Vi kan inte bara ta för givet att vi kan stövla in... De som blivit uppmärksammade hittills är mycket positiva och glada för detta initiativ!


Du swishar - vi levererar!


Var?

Vi börjar i Danderyd och Täby kommun samt Stockholm Hägersten/Liljeholmen.


Om intresse finns, så kan vi sprida detta till andra kommuner i närheten. Kanske vill du hjälpa till? Du kan få använda denna websida!


Gör så här:

Privatpersoner - Swisha valfritt belopp till #0708286202 (Sven Bergland). Märk "Din kommun eller stadsdel"  så går pengarna till omsorgspersonal där. Anger du inget väljer vi - alla är lika viktiga!

Vi börjar med boenden, men hoppas kunna sprida även till hemtjänsten. De är många - och viktiga - och då behövs mycket pengar!

Om du vill synas som bidragsgivare på sidan (med namn, vi skriver ej ut belopp) - maila Namn, Ort, till sven@mattillomsorgen.se

Skicka gärna länken till denna sida till dina grannar - eller dela i sociala medier. Tillsammans kan vi dra ett viktigt strå till stacken och göra llite för många.  Besök och gilla vår facebook sida!


Företag - Tag kontakt!


Seriöst?

Självklart!  Initiativet drivs ideellt och på denna sida redovisar både vad vi får in och vad vi gör. Du kan bidra som privatperson eller som företag. Om du bidrar - så ser vi till att människor inom äldreomsorgen får en liten överraskning i form av fika Vi anpassar det till vad som passar i dialog med verksamheten.  Vi redovisar allt på denna sida - och du kan få intyg på transaktioner via vår bank (Handelsbanken). 


Om initiativtagaren (vill du hjälpa till - tag kontakt!!)Sven Bergland, 51 år, boende i Enebyberg. Till yrket jobbar jag med digital välfärdsteknik och digital omställning.

Privat är jag scout-funktionär i Viggbyholms Sjöscouter i Näsbyviken och entusiastisk skidåkare på både längden och utför.

Vi handlar lokalt

Vi bjuder omsorgspersonalen på fika

Vi anpassar vad vi bjuder  på till verksamheten i samarbete med dem - så att det blir rätt fika etc för alla